+30 2310234109
Καλέστε μας για ραντεβού

Aπόφαση ορόσημο για συμβασιούχους του Δημοσίου και των ΟΤΑ

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απόφασή του επί προδικαστικού ερωτήματος ελληνικού δικαστηρίου εξέδωσε μόλις μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τους συμβασιούχους του δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα το Δικαστήριο, ερμηνεύοντας τις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, κρίνει ότι τα ελληνικά δικαστήρια έχουν την δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να εκτιμήσουν αν οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα αλλά και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πληρούν τις προϋποθέσεις μετατροπής τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η νομική θεμελίωση της απόφασης αυτής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παρέχει δυνατότητες δικαστικής επιδίωξης της μετατροπής αυτής από την ελληνική δικαιοσύνη η οποία και θα πρέπει να εκτιμήσει το πλαίσιο συμμόρφωσής της με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Καθόσον ήδη χειριζόμαστε υποθέσεις συμβασιούχων των κατηγοριών αυτών που εκκρεμούν σε Πρωτοδικεία και Εφετεία της Επικράτειας, ήδη προσαρμόζουμε τη νομική μας βάση με τα νέα δεδομένα και ξεκινούμε άμεσα νέες δικαστικές προσφυγές επειδή το ενδιαφέρον και δικαίως είναι πολύ μεγάλο.  

 

Share: 

Σχετικά με εμάς

Το δικηγορικό γραφείο «IVY LEGAL» στη Θεσσαλονίκη αποτελείται από άρτια καταρτισμένους έμπειρους δικηγόρους και νομικούς συμβούλους με υψηλή κατάρτιση.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Επικοινωνία

Δικηγορικό Γραφείο‎ Θεσσαλονίκη | Ivy legal

Κ. Ντηλ 19 & Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη

+30 2310 234 109

info@ivylegal.gr

www.ivylegal.gr